Tantangan perbankan babagan ‘massa premium’ Macau
Toto

Tantangan perbankan babagan ‘massa premium’ Macau

Massa premium, bagean totoan casino Macau sing ora duwe definisi standar ing antarane enem operator Macau, tetep ditampilake dening industri minangka https://covertcreeklodge.com/ kontributor sing signifikan lan akeh ing revenue game reged (GGR) kanggo campuran produk lokal, komentator industri sing diomongake. GGRAsia.

Nalika definisi persis apa counts minangka “massa premium” bisa beda-beda, kompetisi antarane operator Macau wis intensified kanggo narik kawigaten pemain labeled minangka kuwi. Ing istilah umum, wong-wong sing kaya awis-sugih lan totoan biasane ing baccarat urip-bakul, ing kelipatan saka puluhan ewu dolar Hong Kong saben tangan.

Langkah-langkah China Daratan kanggo ngalangi arus modal metu lan perang dagang Amerika Serikat-China mung nambah tantangan sing diadhepi operator kanggo ngakses kategori pemain kasebut, para pengamat nyaranake.

Ing pasar Macau, matriks kanggo nemtokake pemain massa premium kalebu uni togel ukuran taruhan rata-rata, mundhut teori rata-rata saben dina (ADT), utawa malah lokasi fisik saka play cocog ing casino tartamtu, nyatet Alidad Tash, mantan eksekutif senior ing Macau casino. operasi lan saiki ngatur direktur konsultasi game 2NT8 Ltd.

“Pemain massa premium minangka pemain awis sing main luwih dhuwur tinimbang pemain ‘wates dhuwur’ sing khas; lan ngarepake bakal nampa ‘complimentaries’, kang bakal kalebu kamar, kridit promosi, transportasi, pangan lan wedang, nuduhake – kabeh macem-macem barang sing teka babagan, “ujare kita.

“Iki minangka barang-barang khas sing ditampa, dheweke ora entuk dhuwit – yen dheweke nindakake, dheweke bakal terus dadi pemain langsung premium, sing bakal adhedhasar nggunakake chip khusus [non-negotiable],” ujare Pak Tash. kanggo awake dhewe.

Ben Lee, direktur ngatur ing IGamiX Management & Consultancy Ltd, uga Veteran saka operasi game – ing Australia lan ing Macau – negesake ora ana definisi standar ing Macau saka premium-mass play.

“Saben operator duwe kritéria dhewe, lan beda-beda saka US $ 5,000 ADT nganti US $ 50,000,” ujare Pak Lee. Dheweke uga nyathet yen – amarga kompetisi antarane operator ing wektu kahanan dagang sing tantangan – ADT ditrapake http://188.166.215.55/ supaya sawetara pemain bisa diklasifikasikaké minangka massa premium wis dropped kanggo minangka sethitik minangka US $ 1,500 ing kaping anyar, ing sawetara saka Cotai casino Macau. resort.

“Masa premium saiki biasane diarani VIP langsung,” ujare Pak Lee.

Margin sing luwih cilik

“Dina iki, VIP langsung ngrujuk utamane kanggo pemain sing main ing program komisi; nalika [definisi sing] digunakake kanggo nutupi sing, lan pemain awis. Pemain awis wiwit diganti dadi ‘massa premium’ kanggo menehi khayalan manawa menehi bathi sing luwih gedhe kanggo kasino: nanging yen ana apa-apa – kanthi kompetisi sing ana ing antarane operator – margine bisa uga luwih kenceng tinimbang sadurunge, “Pak Lee ditambahake.

Komisi lan biaya tartamtu liyane sing disambung kanggo dodolan casino Macau kenek patang taun dhuwur ing 2018, miturut data dirilis dening pemerintah Macau sadurungé iki sasi.

GGRAsia hubungi kabeh enem operator Macau takon carane padha ditetepake “massa premium” pemain. Ora ana sing menehi informasi marang kita.

Macau casino property wis “agresif nguber” babagan massa premium minangka nyumbang Ngartekno kanggo revenue game operator casino, ngandika Pak Tash kanggo kita.

“Sakabèhé ‘massa’ – dumadi saka grind-, standar- lan premium-mass sub-segmen – akun kanggo 55 persen saka total revenue game reged, lan luwih saka 80 persen saka game pangentukan sadurunge kapentingan, taxation, panyusutan lan amortization [EBITDA. ],” ujare Pak Tash. Sawetara analis investasi ujar manawa akeh penghasilan saka segmen massa liwat massa premium.

Pak Tash setuju. “Masa premium ana ing ngendi wae antarane 30 nganti 50 persen kabeh massa, gumantung saka garis sing misahake saka massa liyane. Iki tegese bagean gedhe saka revenue game sakabèhé, lan EBITDA luwih dhuwur, “tambah konsultan game.

A 6 September laporan dirilis dening broker Sanford C. Bernstein Ltd disaranake “premium” pelanggan padha pasukan nyopir kanggo Macau GGR lan bakal “tetep kritis” kanggo wutah long-term saka pangentukan game kutha kang.

“Nalika Macau nampa 35,8 yuta pengunjung total (25,3 yuta pengunjung Cina) ing 2018, saklompok cilik saka VIP lan pelanggan massa premium (kira-kira 300.000 kanggo 400.000 pengunjung unik teka ing rata-rata kaping papat saben taun) drive bagean pinunjul saka GGR Macau (kira-kira 70 persen),” tulis broker.

Ambang andhap asor

Sanford Bernstein ngira provinsi Guangdong China ing jejere Macau bakal tetep dadi “pakan utama” pelanggan daratan sajrone telung taun sabanjure babagan “basis pelanggan premium”. Shandong, Jiangsu, Zhejiang, Shanghai, Hunan lan Henan uga bakal ngasilake “pertumbuhan sing signifikan” ing segmen pelanggan iki. Institusi kasebut nggawe garis dasar kanggo nggolongake konsumen kasebut ing tingkat sing sederhana sing diadili miturut standar internasional: penghasilan taunan paling sethithik US $ 13.000.

sumber daya kuwi ora malah nyedhaki kasugihan biasane digandhengake karo pemain junket VIP tradisional Macau ing program chip rolling. Nanging siji pitakonan GGRAsia menyang sektor junket yaiku apa pemain massal premium nate ngganti program chip rolling.

“Iki jenis [massa premium] pamuter ora sumber utama klien potensial,”Kwok Chi Chung, presiden Asosiasi Macau saka Gaming lan Promoters Hiburan, badan perdagangan junket, marang kita.

“Pelanggan iku umume pemain awis; nalika kita biasane muter ing [kasino] spidol, “Pak Kwok ngandika.

Konsultan industri Pak Tash tetep nyathet: “Alam semesta massa premium saya tambah akeh.”

Nanging dheweke nambahake: “Amarga luwih akeh wong [operator] nargetake [dheweke], sampeyan ndeleng luwih sithik wong-wong mau konsentrasi ing siji properti.”

Ing taun-taun sadurunge, City of Dreams – kapal penggedhe Cotai saka Melco Resorts and Entertainment Ltd – lan Wynn Macau – properti pusat kutha Wynn Macau Ltd – “digunakake kanggo target meh eksklusif, saiki padha gabung karo akeh properti liyane,” ujare. Pak Tash.

Saingan sing luwih angel

Konsultan game ngelingi sing “pelopor” ing Macau ing Doel “mburi ndhuwur massa” minangka bagean customer gambling, wis property Wynn Macau ing semenanjung kutha, malah sadurunge munggah saka distrik Cotai minangka panggonan gambling .

“Tantangan Wynn Macau iku ora cukup kamar hotel kanggo ngaturake kanggo,”IE ganjaran, pemain premium-massa, Pak Tash. “Dheweke duwe udakara 600 kamar hotel ing wektu kasebut, luwih saka setengah sing dijupuk dening junkets; lan dheweke ora duwe cukup fasilitas liyane kanggo bisa nyukupi,” ujare konsultan kasebut.

“City of Dreams, sing dibukak ing 2009 – sawetara taun sawise Venetian [Macao] dibukak – tenan target massa premium. Dheweke duwe infrastruktur kanggo nerusake lan ngupayakake. Dheweke duwe 1.400 kamar – luwih akeh tinimbang Wynn 600 [kamar]. Mbiyen, duwe kamar iku mung cara kanggo saingan karo 3.000-kamar casino tengen dalan ing Venetian, “tambah Pak Tash. Sawise City of Dreams Macau diluncurake, dheweke gabung karo promotor properti kasebut Melco Crown Entertainment Ltd minangka bagean saka operasi game lan tim strategi.

Macau saiki wis liwat 38.000 kamar tamu ing operasi, karo kira-kira 24.500 kamar iki saka undakan bintang lima, miturut Statistik kutha lan Service Sensus. Sawetara operator casino uga wis announced plans kanggo upgrade utawa revamp persediaan kamar hotel. Ing sawetara kasus, dheweke nyebutake kepinginan kanggo ngebaki pelanggan premium.

Amarga kompetisi saya tambah akeh ing antarane operator kasino Macau ing bisnis massa premium, sawetara tantangan liyane uga muncul ing bagean game iki, ujare para ahli industri.

“Miturut ukuran taruhan sing luwih dhuwur, frekuensi lan jam sing diputer, pelanggan massa premium mbutuhake dhuwit luwih akeh kanggo muter. Iki tegese curbs aliran metu ibukutha saka daratan China lan tightening likuiditas duwe efek salabetipun ing premium-mass play, “Pak Tash ngandika kita.

Kontrol modal

Pamaréntah Cina wis ing taun anyar dileksanakake macem-macem ngukur peraturan dirancang kanggo curb ibukutha outflow, kalebu metu saka dharatan bab dana kanggo gambling ing Macau. Langkah-langkah kasebut nuduhake watesan babagan jumlah total awis sing bisa ditarik saka akun bank China daratan nalika ing luar negeri; lan kombinasi curbs lan pengawasan seger babagan China UnionPay Co Ltd transaksi ing salah siji pawnshops utawa sawetara toko perhiasan ing Macau casino latar lan ngluwihi.

Pak Lee IGamiX nyathet marang kita: “Dheweke [pemain massa premium] isih nggunakake saluran [dhuwit] lemah ing Zhuhai utawa luwih umum,” dheweke bakal dipandu menyang “pedagang UnionPay sing ramah sing bakal nyepetake transfer awis.”

“Tanpa kridit diwenehake dening junkets utawa casinos, volume muter Ngartekno luwih murah tinimbang wis padha teka [pasar Macau] ing junkets,”Panjenenganipun nambah.

Faktor sing bisa ngalangi play premium-massa Macau yaiku perselisihan perdagangan AS-China sing terus-terusan, ujare Pak Tash.

“Faktor liyane sing rada ana hubungane karo perang perdagangan yaiku devaluasi yuan Cina: nyuda budget game pemain premium, amarga padha ora proporsional saka daratan China,” ujare Pak Tash, nuduhake kasunyatan taruhan casino Macau biasane denominasi. ing dolar Hong Kong, mata uang sing digandhengake karo nilai dolar AS.