WORLD POKER TOUR® KEMBALI KE THE VENETIAN® RESORT LAS VEGAS DENGAN JAMINAN TERBESAR HINGGA KINI
Toto

WORLD POKER TOUR® KEMBALI KE THE VENETIAN® RESORT LAS VEGAS DENGAN JAMINAN TERBESAR HINGGA KINI

Jelajah Poker Dunia ® terus mengembangkan jadual 2022 dengan pembelian WPT ® Venetian Las Vegas $5,000 bermula pada 12 Julai, yang akan mempunyai kumpulan hadiah terjamin $4,000,000. Ini menandakan jaminan kumpulan hadiah terbesar yang pernah ada untuk perhentian WPT Main Tour di The Venetian® Resort Las Vegas.

Acara WPT tambahan akan dihoskan dari 7 Julai – 17 Julai, sebagai sebahagian daripada Siri Poker Kejuaraan DeepStack, bermula dengan acara beli-masuk Toto HK $1,100 selama 1 hari. Kejohanan terkenal lain termasuk Acara Utama belian $5,000 yang disebutkan di atas, kejohanan belian $2,400 3 hari bermula pada 8 Julai, dan satu lagi acara belian $1,100 sehari pada 11 Julai.

“Kami berharap untuk terus membina sejarah poker kejohanan utama kami di The Venetian Resort musim panas ini”, kata Adam Pliska, Ketua Pegawai Eksekutif World Poker Tour. “Saya yakin pemain akan kagum dengan usaha bersama kami dengan The Venetian Resort untuk menjadikan acara ini lebih besar dan lebih baik dari sebelumnya.”

Kejohanan WPT terbaharu di The Venetian Resort adalah pada Julai 2021, di mana Acara Utama $5,000 menghampiri 1200 penyertaan untuk kumpulan SGP Prize hadiah melebihi $5,500,000. Chad Eveslage dari Muncie, Indiana, adalah juara akhirnya, membawa pulang $910,370 dan menyertai barisan pemenang lain dalam Kelab Juara WPT.

Peserta ke semua acara dalam jadual Siri Poker Kejuaraan DeepStack akan layak untuk papan pendahulu Pemain WPT Festival, yang memberikan Pasport WPT $1,100 kepada pemain dengan mata terbanyak sepanjang setiap festival kejohanan.

“Kami telah mencipta satu lagi musim panas yang menarik untuk pemain poker di The Venetian Resort,” kata Tommy LaRosa, pengarah kejohanan untuk The Venetian Poker Room. “Siri Poker Kejuaraan DeepStack ialah siri yang mesti dimainkan setiap musim panas dan menambah empat acara WPT melanjutkan komitmen kami untuk menawarkan pemain kami sebanyak mungkin pilihan apabila merancang musim panas mereka di Las Vegas.” Sejak persinggahan Jelajah Utama WPT pertama di Venetian pada 2019, acara WPT telah memperoleh berjuta-juta dolar dalam kumpulan hadiah di semua kejohanan yang diadakan. Acara beli-masuk WPT bernilai $5,000 di The Venetian Resort pada Mac dan Julai 2021 masing-masing membersihkan kumpulan hadiah $4 juta dan $5 juta.

Pemain boleh melayakkan diri untuk Acara Utama WPT Venetian Las Vegas melalui ClubWPT™, yang akan memberikan dua pakej tempat duduk Acara Data SGP Utama bernilai $7,000 kepada pemain ClubWPT pada bulan April. Sila layari ClubWPT.com untuk butiran tambahan tentang cara untuk melayakkan diri.

Untuk maklumat lanjut, lawati WPT.com .

HUBUNGI MEDIA

William Butcher william.butcher@WPT.com

Mengenai World Poker Tour ®

Jelajah Poker Dunia ® (WPT ®) ialah nama utama dalam permainan dan hiburan yang disiarkan di televisyen antarabangsa dengan kehadiran jenama dalam kejohanan berasaskan darat, televisyen, dalam talian dan mudah alih. Inovasi terkemuka dalam sukan poker sejak 2002, WPT mencetuskan ledakan poker global dengan penciptaan rancangan televisyen yang unik berdasarkan siri kejohanan poker bertaruh tinggi. WPT telah disiarkan secara global di lebih daripada 150 negara dan wilayah, dan kini sedang menghasilkan musim ke-19, yang disiarkan di Bally Sports di Amerika Syarikat. Musim XIX WPT ditaja oleh ClubWPT.com. ClubWPT.com ialah tapak keahlian dalam talian unik yang menawarkan akses dalaman kepada WPT, serta kelab poker berasaskan loteri yang tersedia di 43 negeri dan wilayah di seluruh Amerika Syarikat, Australia, Kanada, Perancis dan United Kingdom. WPT juga mengambil bahagian dalam lesen jenama strategik, perkongsian, dan peluang penajaan. Untuk maklumat lanjut, pergi ke WPT.com.